Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Víno Jan Stávek
V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla.
Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy.
Víno Jan Stávek
Víno J. Stávek je rodinné vinařství situované v němčičském VINAŘSKÉM DVOŘE, který byl postaven pradědečkem Františkem v roce 1929. Specializuje se na fortifikovaná, růžová a cuvée vína. Vyrábí ušlechtilá vína, která jsou dělena do tří hlavních segmentů: fortifikovaná vína, cuvée vína, rosé vína. Vedle těchto originálních vín je dále vyráběna odrůda Frankovka z tradičních viničních tratí, která je zároveň nosnou odrůdou vinařství.
Víno Jan Stávek je Vinařstvím roku 2017. Více z historie a současnosti vinařství najdete zde.
