Zářijové dílny se opět vydařily
Festival Ochutnejte rozmanitost jižní Moravy pokračoval předposlední, zářijovou zastávkou.
V sobotní dopolední dílně představila Andrea Hrušková možnosti, jak vytvořit zdravou ale chutnou svačinu pro vaše školáky.
Praktickou kulinářskou dílnu - Zrání masa a syrové maso na talíři - vedl šéfkuchař Bistra Mikrofarma David Bádonyi a Mirek Štoudek, řezník Mikrofarmy. Dozvěděli jsme se o kulinárních výhodách stařeného hovězího i dvou způsobech, které se ke zrání masa používají. A především o tom, jak si maso nejvíce užít v jeho přírodním - syrovém stavu.
Praktická kulinářská dílna - Základy kváskového pečení - se zaměřila na použití kvásku u sladkého pečiva. Dozvěděli jsme se nejen
jak si takový výborný koláček upéct, ale také jak se správně orientovat na trhu u těch kupovaných, u kterých nevíte složení. Není totiž koláč jako koláč... Může se totiž výrazně lišit jejich složení, což poznáte zejména na jejich chuti.
Sobotní odpoledne zakončil již tradičně Chefs table: David Bádonyi, šéfkuchař Bistra Mikrofarma, pro vás nachystal tříchodové menu sestavené z vyzrálého lokálního hovězího masa, připraveného jako CARPACCIO, TATARÁK a TATAKI.
