Co je Slow Food
Hnutí Slow Food vzniklo v roce 1989 v Itálii jako reakce na šířící se globalizaci, stravování ve fast foodech a zrychlující se životní tempo, mizení místních gastronomických tradic a zájmu lidí o to, co jedí, odkud jídlo pochází a jak jeho konzumací ovlivňují svět.
Dnes se k hnutí Slow Food hlásí více než 100 000 členů ve 150 zemích světa, zapojených do místních poboček zvaných konvivia. Společně usilují o zachování a obranu místních kulinárních a potravinářských tradic. Pohled Slow Food na zemědělství, výrobu potravin a gastronomii je založen na pojetí kvality, vymezeném třemi vzájemně propojenými principy – dobré, čisté, férové
- dobrá, čerstvá a chutná strava, která uspokojuje všechny smysly a je součástí kulturního dědictví lidstva
- je čistě a zdravě pěstovaná a vyráběná v harmonii s přírodou
- za férové ceny pro její producenty i konzumenty
Vize Slow Food Brno
Dobré jídlo je životní styl, a proto se v brněnském konviviu světového hnutí Slow Food všemi silami snažíme o návrat místních surovin na stoly jižní Moravy a tradic „pomalého jídla“ do myslí stolovníků.
Slow Food Brno pomáhá…
organizovat širokou škálu společenských událostí, na kterých je možné se setkat s výrobci, ochutnávat a dozvědět se o jejich práci. Tyto společenské akce jsou také příležitostmi dozvědět se více o hnutí Slow Food a o jeho různých aktivitách.
Spojte se s námi
Více informací o nás najdete na www.slowfoodbrno.cz. Napište nám na tom@slowfoodbrno.cz.