Zpráva z mapování gastronomického kulturního dědictví Brna

23. 08. 2018

Slow Food-CE je projekt mezinárodní spolupráce, jehož cílem je zlepšit kapacitu místních veřejnoprávních a soukromých subjektů chránit a oceňovat místní gastronomické kulturní dědictví jako součást vize, jež integruje ekonomickou, environmentální a sociální udržitelnost. Záměrem projektu je vytvořit přenositelný model, který může poskytnout tradičním potravinám jejich skutečnou hodnotu díky informacím o jejich pěstiteli nebo chovateli, odrůdě rostlin, plemenu zvířat, tradičních technikách zpracování, folkloru a kulturní krajině. 

Každý z partnerů projektu se prostřednictvím výzkumu snažil identifikovat a zdokumentovat gastronomické kulturní dědictví svého města a regionu. Specifickým cílem průzkumu bylo zmapovat historický vývoj a současnost místního potravinového systému od výroby až po spotřebu a jemu odpovídající ekonomické a společenské prostředí.

Mapování proběhlo prostřednictvím rekonstrukce historického, kulturního, sociálního a ekonomického kontextu s využitím bibliografických, archivních, fotografických, audiovizuálních a ikonografických zdrojů a informací dostupných v knihovnách, archivech, na univerzitách, ve studijních centrech, uměleckých galeriích apod.

Zpráva 

tv
Zpráva z mapování gastronomického kulturního dědictví Brna

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací