Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Sonnentor

25. 05. 2020

V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla. 

Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy. 

Sonnentor

V jihomoravském SONNENTORU již více než čtvrt století pevně věří tomu, že respekt k tradici, přírodě, čisté půdě a ruční práci má smysl. Trvalá udržitelnost, bezodpadová výroba a láska drobných biopěstitelů ke své práci je znát na každém čajovém sáčku, který opustí brány této voňavé firmy. SONNENTOR dnes patří mezi přední výrobce biočajů a biokoření, logo usměvavého sluníčka vykukuje z regálů zdravých výživ i třech SONNENTOR prodejen v Praze, v Brně a v Čejkovicích. Firma se rok od roku rozrůstá, přesto si stále snaží zachovat svůj původní rodinný charakter a filozofii, se kterou se roku 1988 v Rakousku zrodila.

Dnes se na čejkovickém kopci, v zrekonstruované budově původně rozpadlého kravína, nevyrábí pod mottem „Tady roste radost“ pouze čaj. Místní i návštěvníci z velkých dálek si tu rádi vychutnají šálek dobré kávy a domácí dezert v kavárně s čajovým salonem Čas na čaj, vedle zážitkové exkurze mohou také projít bylinkovou zahradou a rozhlédnout se do malebného jihomoravského kraje z Vyhlídky na výsluní. Během roku pořádá SONNENTOR celou řadu akcí pro veřejnost, od drobných workshopů přes akce pro děti až po zářijové Čejkovické bylinkové slavnosti.

am
Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Sonnentor

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací