Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Mikrofarma

26. 03. 2020

V rámci projektu SLOW FOOD – CE: kultura, dědictví životní prostředí a jídlo byl vytvořen katalog jihomoravských farmářů, řemeslných výrobců a prodejců dobrého jídla. 

Katalog si můžete stáhnout zde. Postupně vám představíme několik osobností, které se snaží o obnovu a zhodnocení gastronomického dědictví jižní Moravy. 

Mikrofarma - Brněnská zrárna a řeznictví s úctou k masu.

Už žádné složité objíždění trhů – v řeznictví Mikrofarma je denně k dispozici celý sortiment masa z lokálních ekofarem. Hovězí u nich zraje ve visu 5-7 týdnů. Vepřové maso mají z bio vepříků, jehněčí z Bílých Karpat, čerstvá kuřata z volného chovu. Nechybí zvěřina, perličky, králíci ani řemeslné uzeniny. Dodají vám recepty a k masu nabídnou i vhodné víno, zajímavé sýry, nestříkanou zeleninu a kváskové pečivo. Maso odebírají jen od místních zemědělců, kteří zvířatům zajišťují dobré podmínky a šetrnou porážku.

Chce-li se člověk dobře stravovat, je logisticky náročné sehnat kvalitní suroviny či specializované potraviny. Málokdo má čas jezdit z jednoho konce města na druhý; tu si koupit chutnou zeleninu, támhle zase pecorino, jinde láhev dobrého vína a o kus dál zase vyzrálý steak.... Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou – to je Mikrofarma.Martin Kuncek, zakladatel Mikrofarmy

Mikrofarmu vám ve video rozhovoru představí druhý z majitelů, pan Alan Munteanu. 

am
Představujeme jihomoravské strážce gastronomického dědictví - Mikrofarma

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací