Kvalitní lokální potraviny snadno do každé domácnosti

06. 03. 2018

Jejím cílem je nabídnout ty nejkvalitnější lokální produkty a zároveň podpořit české farmáře, pěstitele a výrobce, kterým usnadní cestu ke spotřebitelům. Prostřednictvím své nové nabídky českých výrobků, kterou sestavil spolu se „zlatými českými ručičkami,“ tak zároveň představí příběhy malých farmářů a dodavatelů, kteří za nimi stojí.  

„Nad rámec naší standardní nabídky zařazujeme pravidelně i prémiové produkty, které jsou u našich zákazníků vždy velmi oblíbené. Nyní jsme na to chtěli navázat systematičtěji v naší nové dlouhodobé kampani „Za lepší jídlo“. Není jen o kvalitních produktech, ale také jedinečných příbězích farmářů a lokálních dodavatelů, kterým se snažíme zajistit dostatečný odbyt, aby se mohli věnovat produkci v co nejvyšší kvalitě,“ říká zakladatel Rohlik.cz Tomáš Čupr.

Milovníci kvalitních českých potravin tak již nemusí obíhat farmářské trhy, výrobky od českých farmářů a pěstitelů jim Rohlik.cz přinese až domů. K dostání budou i výběrové potraviny od malovýrobců, kteří vyprodukují třeba jen desítky kusů denně a do klasických kamenných obchodů a supermarketů by se neměli šanci dostat.

„Spolupráce s Rohlíkem nám umožňuje dostat se na talíř i těm, kteří to mají do naší prodejny daleko. Máme s ním zatím nejlepší zkušenosti od vstupu, přes zalistování produktů až po závoz našich výrobků. Je to skvěla příležitost pro malé dodavatele,“ říká například Luděk Navrátil z Meatpointu.

A na jaké potraviny a dodavatele se můžete těšit?

Mikrofarma

Majitelé Mikrofarmy maso sami za sucha stáří, bourají a zpracovávají bez použití konzervantů a glutamátů, prostě jen z čerstvých, jednoduchých surovin. Mají bláznivá hesla, jako například: „Mrazák jsme nikdy neměli, nemáme a mít nebudeme!“

Paštikárna Němčičky

Znáte někoho, kdo vytváří 28 druhů paštik, suroviny si pěstuje a sklízí, maso si bourá sám a každou paštiku i ochutná? Tak to je Jirka Fridrich. Jirka má bylinnou zahrádku, políčko s cibulí a česnekem a neuvěřitelnou chuť do práce. U každé paštiky doslova sám zavře víčko!

Marmeláda s příběhem

Na džemech Hanky Šindlerové si pochutnávají nejen její děti ale i hosté vyhlášených pražských hotelů Four Seasons nebo Alcron, kam si je objednává michelinský šéfkuchař Roman Paulus. Celý výrobní proces je poctivá ruční práce, a to i včetně vlastnoručního popisu na skle.

Nemléko

Amélie a David si zpříjemňovali společná rána podomácku vyrobeným rostlinným mlékem z mandlí. Pak je ale napadlo, že by mohlo chutnat i dalším lidem – a měli pravdu. Nemléko je vhodné pro lidi, kteří běžné mléko nemohou, nechtějí nebo je láká zkusit něco nového.

Vitaminátor

Tomáš Soška se drží svého hesla „Tradiční české ovoce na český stůl“. Jeho VITAMINÁTOR je průkopníkem pasterovaných lisovaných šťáv v České republice. Osobně ručí za každý litr moštu, který opustí jeho moštárnu. Jeho největší odměnou je pak to, když vidí, jak jeho mošty chutnají zákazníkům.

Kozí farma Pěnčín

Kozí farmu Pěnčín založil pan Josef s manželkou před 20 lety, kdy přivezli první tři kozy v osobním autě. Dnes na farmě chovají stádo 1 000 koz a 500 dojných ovcí a vyrábí široký sortiment sýrů, mléčných zakysaných výrobků, tvarohových pomazánek a jogurtů.

Kromě těchto dodavatelů se kampaně „Za lepší jídlo“ s Rohlik.cz účastní: Michal Kosek – Meatpoint, Ing. Zbyněk Pípal – Ecoproduct, Michaela Dubová – Statek Horní Dvorce a Paul Day – The Real Meat Society.

Zdroj: tisková zpráva

AM

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací