Zářijové dílny se opět vydařily

11. 09. 2019

Festival Ochutnejte rozmanitost jižní Moravy pokračoval předposlední, zářijovou zastávkou. 

V sobotní dopolední dílně představila Andrea Hrušková možnosti, jak vytvořit zdravou ale chutnou svačinu pro vaše školáky. 

Praktickou kulinářskou dílnu - Zrání masa a syrové maso na talíři - vedl šéfkuchař Bistra Mikrofarma David Bádonyi a Mirek Štoudek, řezník Mikrofarmy. Dozvěděli jsme se o kulinárních výhodách stařeného hovězího i dvou způsobech, které se ke zrání masa používají. A především o tom, jak si maso nejvíce užít v jeho přírodním - syrovém stavu.

Praktická kulinářská dílna - Základy kváskového pečení - se zaměřila na použití kvásku u sladkého pečiva. Dozvěděli jsme se nejen
jak si takový výborný koláček upéct, ale také jak se správně orientovat na trhu u těch kupovaných, u kterých nevíte složení. Není totiž koláč jako koláč... Může se totiž výrazně lišit jejich složení, což poznáte zejména na jejich chuti. 

Sobotní odpoledne zakončil již tradičně Chefs table: David Bádonyi, šéfkuchař Bistra Mikrofarma, pro vás nachystal tříchodové menu sestavené z vyzrálého lokálního hovězího masa, připraveného jako CARPACCIO, TATARÁK a TATAKI.

am
Zářijové dílny se opět vydařily

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací