MIKROFARMA přináší dobré maso
ŘEZNICTVÍ MIKROFARMA vzniklo před pěti lety jako nápad mít konečně zdroj dobrého masa po ruce. Z Moravy, hovězí, vyzrálé, za sucha stařené a nejen domů, ale i do vyhlášené restaurace La Bouchée, která patří jednomu ze dvou majitelů Mikrofarmy.
„Pak jsme přidali vepřové, drůbež, jehněčí, uzeniny, doplňky k masu, nesmělo chybět víno a dobré pivo, zelenina, kváskové pečivo... Naši koncepci nakonec nejlépe vystihuje mikrokampaň MASO., protože vše v Mikrofarmě se točí jen kolem masa, tedy i doplňkový sortiment. Prostě maso a tečka. Tomu odpovídá označení cedulek na prodejně - Maldonská sůl na steak je v kategorii NA MASO, víno K MASU, kuchařky jsou O MASE“, říká Lucie Frgalová,.manažerka marketingu. „Rozmanitost špičkových potravin pod jednou střechou – to je Mikrofarma“, doplňuje ji Martin Kuncek, spoluzakladatel Mikrofarmy.
Hlavním cílem Mikrofarmy je přinést kvalitní lokální maso, mnohdy i s certifikátem BIO, precizně zpracované našimi řezníky, od farmářů ke konečnému spotřebiteli, s kulturou prodeje odpovídající nejlepším obchodům. Takže nabízí hovězí maso z několika statků z Vysočiny, vepřové z Dubňan, drůbež z Bíteše a husy z Vlčkova. Žádné složité objíždění trhů, nakoupit můžete vše pěkně po ruce v centru města na jednom místě s kompletním servisem.
„Brzy jsme začali také s vlastní výrobou. Připravujeme například vepřové ve vlastní šťávě od našeho řezníka Mirka, ale i pastrami od řezníka Františka, taliány, paštiky, tenké grilovací klobásky, řeznická sekaná, krůtí, vepřová a hovězí šunka... teď je aktuální sezonní vinná klobáska s pořádnou porcí moravského vína. Dodržujeme tradiční postupy bez chemie, bez lepku, jen maso a přírodní koření, ruční výroba“, doplňuje Lucie Frgalová.
To vše rozjeli v Maloměřicích na Selské ulici. Pak přidali druhý obchod v samém centru Brna, na Moravském náměstí, tentokrát včetně bistra. „Zákazník si může ukázat na maso a my mu ho dáme na gril a uděláme na počkání před jeho očima. Nejoblíbenější jsou naše burgery ze za sucha vyzrálého masa, hot dogy z našich jehněčích a vepřových klobásek, pořádně velké sendviče napěchované naší šunkou a hlavně pastrami. Chleba máme od Mariny, toasty a bulky si necháváme dělat jen pro nás z máslového těsta. Omáčky a kečupy vyrábí naši kuchaři. V poledne se k nám chodí na polévky a pomalu pečená a dušená masa. Teď v chladných dnech frčí vývar v kelímku do ruky“, vysvětluje Lucie.
- Mikrofarma prodejna: Selská 81, Brno
- Mikrofarma prodejna a bistro: Moravské náměstí 4, Brno
- Mikrofarma prodejna a bistro: Jiřího z Poděbrad 9, Praha