Hledá se Česká biopotravina roku 2018

18. 05. 2018

Soutěž o nejlepší tuzemskou biopotravinu pořádá Svaz PRO-BIO již od roku 2002. Vyhlášení probíhá každoročně v měsíci biopotravin v září, a to pod záštitou Státní zemědělské a potravinářské inspekci a ministra zemědělství Jiřího Milka.

„Vyhlášení soutěže Česká biopotravina je pro nás každoročním vrcholem celoroční práce pro ekologické zemědělství v České republice. V rámci soutěže máme možnost ochutnat a hlavně ocenit ty skutečně nejlepší produkty z české bioprodukce, které následně doporučujeme také českým spotřebitelům. Vyzýváme proto všechny české ekologické farmáře, aby se neostýchali přihlásit své produkty a poměřit své síly v konkurenci ostatních,“ říká manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková k soutěži.

Ekologičtí farmáři a producenti mohou své biopotraviny přihlašovat v těchto kategoriích: Biovíno, Biopotraviny živočišného původu, Biopotraviny rostlinného původu, Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky a nově je v letošním roce přidána kategorie Steaková biomasa.

Vítězové v jednotlivých kategoriích získají právo užívat pro vítězný výrobek označení Česká biopotravina, doplněný příslušným letopočtem. Vítěz každé z kategorií má právo užívat pro vítězný výrobek označení Vítěz kategorie Česká biopotravina, opět doplněný označením roku, za který byl titul udělen. Vítěz dále získá účast na největším veletrhu biopotravin Biofach 2019 v Norimberku a prostor a inzerci v médiích pro svůj produkt.

Uzávěrka přihlášek je 15. srpna 2018 (kromě kategorie Biovíno). Více informací o soutěži a pravidla najdete zde.

TV
Hledá se Česká biopotravina roku 2018

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací