Festival Ochutnejte rozmanitost jižní Moravy v plném proudu

22. 07. 2019

Koncem června se na Zelném trhu a v přílehlé Tržnici Brno představily sezónní plody z jižní Moravy. V rámci ochutnávkové výstavy se mohli návštěvníci seznámit především s jedlými květy a různými odrůdami jahod a třešní, které pro výstavu připravila Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Lednici. Dětem byly také představeny nejrůznější druhy listových salátů. 

V rámci  praktických dílen se návštěvníkům jednak představili Eva a Libor z Živé farmy, jednak lektorka Andrea Hrušková provedla přítomné děti a rodiče dílnou s názvem Salátové supermisky.  

Soborní odpoledne zakončil kuchař Martin Kolář z restaurace Alcron, který připravil tříchodové ochutnávkové menu ze sezónních plodin z jižní Moravy.

V červenci se mohli návštěvníci seznámit a ochutnat různé odrůdy meruněk, bylin, koření, rajčat a jedlých květů. Plodiny na výstavu opět putovaly z lednické zahradnické fakulty a také od drobných prodejců na Zelném trhu. 

V odpoledních dílnách se nejdříve Alena Naďová z Čarokvítí ve své dílně věnovala uplatnění čerstvých jedlých květů v kuchyni. V praktické kulinářské dílně pro děti si pod vedením Andrei Hruškové účastníci připravili zdravé letní dezerty. 

Konec červencového festivalu opět zajistil kuchař Martin Kolář, tentokrát připravil salát z listů špenátu, těstoviny s omáčkou ratatouille, a jako dezert nabídnul hostům piškoty s čerstvým krémem z lesních plodů. 

Tom Václavík
Festival Ochutnejte rozmanitost jižní Moravy v plném proudu

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací