Co je Slow Food

Hnutí Slow Food vzniklo v roce 1989 v Itálii jako reakce na šířící se globalizaci, stravování ve fast foodech a zrychlující se životní tempo, mizení místních gastronomických tradic a zájmu lidí o to, co jedí, odkud jídlo pochází a jak jeho konzumací ovlivňují svět.

Dnes se k hnutí Slow Food hlásí více než 100 000 členů ve 150 zemích světa, zapojených do místních poboček zvaných konvivia. Společně usilují o zachování a obranu místních kulinárních a potravinářských tradic. Pohled Slow Food na zemědělství, výrobu potravin a gastronomii je založen na pojetí kvality, vymezeném třemi vzájemně propojenými principy – dobré, čisté, férové

  • dobrá, čerstvá a chutná strava, která uspokojuje všechny smysly a je součástí kulturního dědictví lidstva 
  • je čistě a zdravě pěstovaná a vyráběná v harmonii s přírodou 
  • za férové ceny pro její producenty i konzumenty

Vize Slow Food Brno

Dobré jídlo je životní styl, a proto se v brněnském konviviu světového hnutí Slow Food všemi silami snažíme o návrat místních surovin na stoly jižní Moravy a tradic „pomalého jídla“ do myslí stolovníků.

Slow Food Brno pomáhá…

organizovat širokou škálu společenských událostí, na kterých je možné se setkat s výrobci, ochutnávat a dozvědět se o jejich práci. Tyto společenské akce jsou také příležitostmi dozvědět se více o hnutí Slow Food a o jeho různých aktivitách.

Spojte se s námi

Více informací o nás najdete na www.slowfoodbrno.cz. Napište nám na tom@slowfoodbrno.cz

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací